Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olena Zelenska i Istanbul...

 Emine Erdo?ans betoning på diplomati

: October 02, 2022 18:08

 

#Emine Erdogan#Olena Zelenska#Ukrayna kriget

Olena Zelenska i Istanbul... Emine Erdo?ans betoning på diplomati

President Recep Tayyip Erdogans fru, Emine Erdogan, träffade Olena Zelenska, hustru till Ukrainas president Vladimir Zelenskiy. – Turkiet kommer att fortsätta sin diplomatiska kamp på alla områden för att skapa fred, som man gjorde i början av processen, sade Emine Erdo?an.

 

President Recep Tayyip Erdogans fru, Emine Erdogan, träffade Ukrainas president Vladimir Zelenskiys fru Olena Zelenska på Vahdettin Mansion i Istanbul.

 

Vid mötet sa Emine Erdo?an: "Vi är ledsna över kriget som har pågått i vår region i cirka 7 månader. Jag hoppas att detta problem kommer att lösas så snart som möjligt. Turkiet kommer att fortsätta sina intensiva ansträngningar för att skapa fred." Erdogan sade att de respekterar Ukrainas territoriella integritet och tror att problemet kommer att lösas genom diplomati. Zelenska gav information om den senaste utvecklingen i Ukraina, liksom arbetet med stiftelsen hon grundade under eget namn. Zelenska överlämnade ett tackbrev till Erdogan från sin man Vladimir Zelenskij för hans stöd till Ukraina. Zelenska uttryckte sin tillfredsställelse över att Turkiet var värd för tusen 300 familjelösa ukrainska barn och begärde hjälp med att evakuera cirka 200 barn med särskilda behov och föra dem till Turkiet.

Olena Zelenska ?stanbul'da... Emine Erdo?an'dan diplomasi vurgusu - En Son Haberler (hurriyet.com.tr)




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-10-02 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP