Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som jag minns det

Det är bara på lekplatsen
där det är tillåtet
att tveka eller pröva

Alla andra platser
är absoluta platser
där det bara går
att göra rätt
eller göra fel

Om jag gör rätt
med en gång
möts jag
av ett tyst gillande
som ibland kan höras
som en bekräftande grymtning

Åh vad jag älskar det ljudet

Jag vill leva i
i en symfoni
av grisar
som grymtar

Om jag gör fel
uppstår klander
som är som flygande eksem
som sätter sig på själen

Så jag håller mig i
i närheten av rätt rätt rätt
men snubblar över fel fel fel

Jag gör så många fel
att jag har förvandlats
till ett fel

Men det finns andra
som gör fel
de skall få veta
att de lever

Det finns en plats
av röda och oranga känslor
där vi som är fel
kan korrigera andra

Ingen vill bo där
Inte ens komma dit
på besök

Alla söker sig till lekplatsen
där det är tillåtet
att tveka eller pröva




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-03 03:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra text som får mig att minnas min barndoms brist på lekplatser.
2022-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP