Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Att tända ljus

 

Att veta sitt värde
Att känna sig önskad
Att finna sig funnen
Att inse sig älskad

 

Inget av detta är självklart
de gånger i livet då det svänger
ned i djupa mörkret, efter att folk
varit dum emot en, eller i skolan
där man kände sig totalt hatad av alla

 

och ingen såg en för den man var...

 

Därför är allt alla gör för varandra
i stort som i smått, som gör gott
sådant som vänder det mörka till ljus!

 

Var säker på även när du
känner dig värdelös, att om du ler
emot någon, hjälper en som behöver
eller själv ber någon om hjälp
kan denna andres tunga mörka
snabbt vändas till ljus
och så plötsligt
har två ljus tänts

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-10-03 13:50



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Ja, att bli illa behandlad sätter djupa sår i oss och de som inte agerar gör de djupaste
2022-10-04

  Öknens Ros VIP
Varma positiva tankar du förmedlar här.
2022-10-04

  Bibbi VIP
Delar med Niliboy
2022-10-04

  Niliboy
Så fint, älska din nästa å var inte dum mot någon å tänd gärna ett ljus för det goda!
2022-10-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hederskodex för
varje själ, vore väl
att för sin nästa bara
göra väl... Det finns väl
inget annat skäl!!!!!!!!!!


2022-10-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
Så sanna ord. Värmer mitt hjärta djupt.
2022-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP