Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MODERNA RUNRISTNINGAR PÅ GOTLAND XI

Att en kommunchef K.Samuelsson
2021 bytte Gotland mot Lysekil
efter att varit både regional och
lokal chef på ön i 15 år har nog sina
dolda förankringar av det inhem-
ska kynnet och lynnet på ön som
inte är så demokratiskt gynsamma
alla gånger.

Det finns även en slags instängdhet
vilken för många kan utveckla psyk-
osocial ohälsa som oftast inte syns
utåt men gror inombords och ut-
söndrar dålig energi på omgivning-
en som i förlängningen överförs på
barnen och samhället får därmed
de problem det förtjänat.

Det är ett existensiellt problem över-
allt där människor gyttrar ihopa sig
och trängs i den sociala gemenskap
vars normer utestänger och kväver
individualismens olika värde utifrån
allas lika värde där Jante är diktator.





-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2022-10-04 04:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP