Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Signera deras läppars frihet


DU spränger in över sinnen
DU pressar DIG över gränser 
DU skakar varje del av allt
DU tystar deras rop på hjälp


med DIN ondska
förseglar DU
deras läppar

 

deras stumhet
deras tystnad

är...
DIN oförmåga

 

DU låser in alla som är oskyldiga 
DU tar för DIG av andras kroppar
DU krossar hjärtan på löpande band
DU fängslar alla deras röster

 

varje dag gör DU mörkret tyngre
varje timma bränner DU minuter


varje sekund söker DOM friheten 

 

... i den stunden DU stannar upp
möts DU av DINA egna tyngder
trampas ihjäl under DINA fötter...

 

den dagen...
då kommer flyttfåglarna hem igen


... den dagen VI förseglar DINA läppar
och folken kan börja leva SINA liv...

 

Då VI signerar DERAS läppar med frihet
då först DERAS inre kan orka sjunga i NU  
... VI vill kämpa med DEM för L I V E T...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-04 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP