Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tingen talar tonlöst


Alla göranden och låtanden
är garnerad tomhet,
utanverk
utan innanmäten

Jag besöker ett övermått
som åren ska avhända mig,
som redan känns främmande
som kvarlåtenskap
i dödstädningens saneringsobjekt,
med blyertsstreck för barnens tillväxt
fortfarande anade på garderobsdörrar,
och gammal obsolet teknik
i sedan decennier oöppnade förvaringsutrymmen

Tingen talar tonlöst över huvudet på mig

Kroppen ligger bi efter frukost på sängen,
och dagen väntar på sina uppgifter

Väntläget står och hänger i dörröppningen

Tiden går och pysslar i lägenheten,
tankspritt nynnande på en gammal slagdänga




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-10-04 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP