Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Bokaska

  

... mina blekta fingrar... bokmärktes av trycksvärta... det svartnade för ögonen... medans meningsskiljaktigheter smet över på fingertopparna... som när dom sökte friheten förvandlades till recyklat stoft... i mellanrummet begravdes ansiktet mellan händerna... igenkänningen av ansiktet förfärade mig... det var kallt, skrovligt och näsan kändes allt för storvuxen... var detta verkligen jag... frågorna hopade sig i mörkret... stoftet täckte nu hela mig... jag var dränkt i ordstoft... men inga ord nådde min penna... 

... intet skrivkramp... det var intet skrivkramp... det var pappersbristen som ställde till det... fingertopparna svärtade ned de fåror ansiktet med åren tillskansat sig... med berått mod ville linjerna signalera fyll oss... jag trodde jag fått dom för glädjen jag känt... alla de skratt som flugit sin kos nu men som fårat mitt ansikte... nedsvärtade såg de ut som notlinjer... sångerna flödade när pormaskarnas svarta huvuden satte punkterna... de djupa bekymmersvecken blev som taktpinnar... sångerna ekade mellan träden i bokskogen... jag kände mig frågande... ... kunde jag skriva sånger endast i svackor...

... trycksvärtans stoft hade spritt sig... den sjukdomen som blev diagnostiserad var allt igenom okänd... och bot fanns det ingen... bokstäverna staplades... diagnosen stavades med fem bokstäver... jag hade fått en bokstavskombination... L I V E T... det var??? ... och detta var LIVET??? ... jag frågade mig om det fanns en mening... men det fanns bara mellanrum... ansiktsbokens sidor var fyllda av frågetecken som dansade iväg med mig... allt medan jag förvandlades till bokaska...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-04 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP