Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utandningsluft

 

efter nattens mörkermassa
gryr en dyning av en dag
där en obetydlig mängd
med morgonljus vövs in
utan särskild adressat
dagens dimmer ökar styrkan
det dunkela svansar snabbt
i väg bak vaga trädkonturer
borta i idimman
framför mig bonad i grått
solenskivan saknas
skuggorna saknas
nyfikenheten på nya upptåg
manad av matta dagen
vill vika skugglösa dagen
in i minnets linneskåp




Fri vers av Per Rydberg
Läst 48 gånger
Publicerad 2022-10-04 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg