Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


NÄR HÖSTENS FACKLOR TÄNDES

 

Nu när höstens

  facklor tändes

av rött och guld

  hela skogen lyser

likt en skogsbrand

  utan eld

där hela himlen

  färgas röd

 

en vind som

  gnistrar virvlar viner

till alla vindars

  höstlyrik

så många olika löv

  tillsammans dansar

då skapas skogarnas

  egen rytmik

 

när sen glöden

  falnar bleknar

snart vår höst

  byts ut mot vinter

när den kalla frosten

  vunnit kampen

byts det vackert röda

  ...ut mot brunt

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-04 15:33



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
För att åter bli grön igen
mot den blåa himmelen

2022-10-04

  rostspik VIP
Elegant metafor på slutet!
2022-10-04

  Solstrale VIP
Färgrikt och uppläsning med dignitet!
2022-10-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP