Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas skepnader


Med spöklik skepnad

En längtan efter ömsesidig kontakt

Sprider sig spöklikt i rummet

Med en skepnad som får Vår Herre

Att framstå som mild och godhets törstande

Skrider du med din ödmjukhet fram och tillbaka

mellan kök och middagsrum

Vi tilldelar varandra egenskaper ingen

Människa egentligen begriper sig på

Så mycket åsikter förmedlas genom etern

som rinner ut i sanden och blir bortglömda

Veckan därpå om inte någon noggrann

Undersökare rotar igenom arkiv om flera år

Och förmedlar denna ogästvänliga information

Till oss i allmänheten som sitter av vår tid

I Tv rum och vid skrivbord med dator

Och betraktar detta skådespel som utspelar sig

I de charader som livet tycks för en del ha blivit till

Snart är man död och bortglömd om man ska

tro på reduktionister som så önskar

Men de får det svårt att radera all mängd

Med information som finns bevarad om våra liv

Annat är det med de som bevarar vår existens

Oavsett om den är glamorös eller besitter en

Spöklik skepnad genom mörker och ljus

Ingen blir egentligen bortglömd något mer

Vår existens finns bevarad i register intill tidens ände

Om ingen lustigkurre får för sig att vilja påverka?

Med spöklik skepnad formas

vårt eftermäle i mångtydighetens landskap

Kan man påverka sitt eftermäle i den tid som är nu?

 

Taleptox Skrev

Den 20221005

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-05 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP