Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ofred

jag hör dem där ovan
högt över molnen

planen som rusar fram 
som mullrar och bullrar

jag tänker på landet
som befinner sig i ett krig

utan deras förskyllan
blir de attackerade

för att en galen man
och hans gelikar

vill utöka sitt lands marker
spränger gränser

skördar oskyldiga människoliv
jag ser inom mig

hur allt sprängs runt om
de rädda barnen

de förtvivlade människorna
hur familjer slits itu

massgravarna, förödelsen
hur människor flyr

vi har en familj i närheten
som lyckades fly

som nu försöker hålla ihop
de är trasiga och traumatiserade

de lär sig ett nytt språk
vill göra rätt för sig

och  allt de längtar efter
och ber för 

är att få åka hem igen
hem till det som nu är förstört

och de vet med säkerhet
att de kommer bygga upp allt igen

för detta folk är starka
de kommer tillbaka

de är redan tillbaka
i sina tankar 

hos oss är de bara för en tid
ankrar i trygghet

lever och överlever
för sitt fosterland

som de aldrig överger













Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-05 13:54



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text.
Må fredens öppna händer besegra krigets knutna nävar
2022-10-05

  Solstrale VIP
Medkänslan och solidariteten är starkt närvarande i dina rader, de lyser vägen till förståelse och tolerans!
2022-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP