Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8-fotad troké med katalexis i metern


KALLE BLOMKVIST

Kalle Blomkvist levde farligt nittonhundrafemtitvå,
mästerdetektiven, vilken Astrid Lindgren hittat på.
Deckargenren numera har flera läsapåare,
fast författarna har ändrat ton och blivit råare.

Man förfäras över våldsspiralens starka expansion
både uti verkligheten och i deckarnas fiktion.
Varför lockar mördarlusten mer än reflektionen,
när man väljer bok eller slår på televisionen?

Astrid Lindgren har nog vänt sig många gånger i sin grav,
när hon sett hur hennes snälle Kalle Blomkvist fallit av,
hur författarna har blodat ner hans rykte med bokstaven
och hur deckargenren blivit penningstinn av mördarkraven.

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-06 14:52



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Fin text om en viktig fråga. Årets nobelpristagare i medicin lär bland annat forska om människans aggressiva gen. Även jag som är uppfostrad av kiosklitteratur och bibeln förbluffas över dagens våldsinslag.
2022-10-06

  rostspik VIP
Väldisponerat om dagens tröttsamt spekulativa sensationsdeckare.
Alla dessa seriemördarjakter på medioker löpande bandet-prosa.
Hellre då Simenon eller Conan Doyle.
2022-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP