Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förstörda livet

 

Att växa upp i en frisk, funktionell och bra familj, den förmånen hade inte jag.
Var glada ni som hade det. Min själ och mitt psyke utarmades och skrumpnade ihop tills
jag var ingen och inget. Själen behöver kärlek så som kroppen behöver syre. Det är köer till BUP i vårt fantastiska välfärdsland. Barn och ungdomar tar livet av sig och ibland så önskar jag att jag hade gjort detsamma. Jag kräks på nätterna på grund av en psykosomatisk posttraumatisk stress som har att göra med en psykos som jag genomled 1986-87. Jag kräks så häftigt och länge att jag får blodutgjutningar runt ögonen så att jag inte vill cykla till ICA och handla. Jag kan må bra många dagar då jag är glad och kreativ, men jag hamnar alltid tillbaka i ett tillstånd av utmattning och en molande tomhet inombords. I själen så verkar det inte existera någon tid, det förflutna är här och nu och hugger efter strupen hänsynslöst.
Jag hade inte förmånen att växa upp i en frisk, funktionell och bra familj. Var glada ni som hade det. Kärleken är för själen vad syret är för kroppen. Mitt liv är förstört för längesen men det hindrar inte att jag pyttsar ut lite ömhet och empati emellanåt till folk som behöver det.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-05 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP