Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas skepnader


Se dem som de är

En man och en kvinna har varit

Ett par i drygt ett år

Men har nu separerat

Och mannen minns tillbaka

På ett förhållande där de tyckte olika

Han tänker tillbaka på tiden som varit

”Du tyckte att det bara en massa

Konstiga människor fanns”

Han fortsätter tänka på detta

”Jag försökte att till detta

Hålla en extra distans”

Och tänker ”Och se dem som de

faktiskt i realiteten är

Sedan sa du att du

Inte längre höll mig kär”

Han tänker vidare

”Och att jag numera var

din bortvalde man”

”Men några år vi ändå

Fick med varann”

Han tänker på relationen

”Det tog slut bara för

att jag inte tyckte

Likadant som du”

”Då Valde du en annan man

Som du istället älskar nu”

Han tänker ”Jag har gått vidare idag

Och funnit annat här i livet

Men kan inte glömma dig

Som tog så mycket för givet”

Han tänker ”Om vi skulle råkas ännu en gång

Vill jag redan nu säga

Att du gärna får se oss som vi är

Och inte för oss verkliga människor väja”

 

Taleptox Skrev

Den 20221005

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2022-10-05 23:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP