Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Sidensvans, ortolansparv och steglits


sidensvansen letar bärkvist
se det blev inga - men så trist
steglitsen söker febrilt efter bär
de är slut - de såldes i vår affär

 

ortolansparven letar intensivt här
för de röda rönnbären godast är
vår rönn arboristen beskurit illa
ingen pinglande fågelsång nu drilla

 

hör fåglarnas lockrop -titta hit!
här finns rönnbär en bit bort
ja vintern drar fram bit för bit
ibland är hösten alldeles för kort




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-10-06 09:55



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fåglar som äter jästa rönnbär brukar bli kaxiga, lämnar gärna då sitt träck genom selektivt bombardemang ogenerat på bilar och hus!
2022-10-08

  Niliboy
Så fint om våra kära fåglar som nog finner sina när!
2022-10-07

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om våra fågelvänner som både sjunger fint, har vackra färger (steglisen) och poetiska namn!
2022-10-07

  Margit Grell
Naturens spel i ett sökande på något sätt. Fina rader att läsa!

2022-10-06

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och fyndiga rader som i sig
har fåglars charm och flykt.
2022-10-06

  Kajan VIP
Fin poesi om fåglar, som i sig är som poesi. Och visst bör vi uppmärksamma och tänka på dem, året om !
2022-10-06

  Öknens Ros VIP
Naturens små sångare, gör oss på gott humör! Fint rimmat och komponerat!
2022-10-06

  Sparvögat VIP
Så vackert hörs sidensvansens och ortolansparvens sång~i strävan
efter höstens sköna bär…
Så fint tecknade ord!
2022-10-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag köpte från överskottsbolaget för 299 kr. 2 stora hinkar med fågelbollar men mina 2 kg rödbetsbröd skurna i 1 cm kuber gjorde ett stort krig mellan dem.
Naturen är ge och ta vi ska inte glömma små sångare sommar vänner.
2022-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP