Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Myrstacken


Ingen rast eller ro får myran
där hon ilar i spåret
tillsammans med de andra
Det händer hon kliver över en sten
en annan gång en gren
variation livar alltid upp
säger hon
annars blir det dötråkigt
ibland tar hon en paus
och sticker handen i fickan
drar upp pluntan
tar en upplivande klunk
av tranbärsdrickat
och torkar svetten ur pannan
Det kräver envishet bära bördor
tyngre än Golden Gate bron.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-06 12:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP