Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET OUTSÄGLIGA

Allt tal om "Gud"  skall fattas analogt,
sa medeltidens Thomas redan då.
Han byggde sin teologi uppå 
balansen mellan univogt och ekvivokt.

Begreppet "Gud" är endast en symbol,
sa Paul Tillich, inte länge sedan.
"Gud" är en bild av allt som är, emedan
allt tal om "Gud" är mindre än det tål.

Vi söker tala om det outsägliga
i bild, i drama, poesi, musik.
Munchs ångest är vår nutids skolastik.

"Förklädd" är ordet som den närmast lägliga
beskrivningen av "Gud"- och Jesus lik.
De andra talesätten är bedrägliga.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-06 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP