Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas skepnader


Förgänglighet

Hon hade tyckt att hon var vacker

en gång i tiden I ungdomen

Det hade hon fått höra också av andra

Som prisat hennes skönhet

Hon brukade ta selfies

flera gånger om dagen

Och spara dem i sin dator

Nu hade åren gått och hon

Tog inte lika många selfies som förr

Intresset hade avtagit

Hon längtade efter att åldras

Med värdighet och bilden av henne

Hade blivit så ful tyckte hon

Hon planerade att besöka en

Skönhetssalong för att bättra på

Sitt utseende för att kunna

ta en sista Selfie Innan hon dör

Lite kvinnlig fåfänga gjorde väl inget

Resonerade hon i sin ensamhet

Kroppens förgänglighet oroade henne

Hon beställde ett större fotografi

Av henne som ung som hon ramade in

Och placerade på väggen i sovrummet

Det fotografiet tänkte hon lämna kvar

På väggen där när hon flyttade

Till ett seniorboende som hon planerat

Kanske skulle hon kunna bli upptäckt

För sin skönhet någon gång i framtiden

Nu kände hon sig bara förgänglig

I slutet av livets långa resa

Orden om hennes forna skönhet

Klingade än i hennes medvetande

Och minnes artefakt

Som skön balsam på själens sår

Det skulle hon komma att kunna leva

På under lång tid under sin ålderdom

 

Taleptox Skrev

Den 20221007

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-07 07:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP