Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Romsk skönhet

I staden Rom fanns en ung romsk skönhet

Det du kanske känner till och vet

Hennes skönhet bländade många män

Deras kvinnor hade det på känn

Dom förbjöd männen att på henne titta

När hon på en parkbänk befanns sitta

Hon lockade dem med sin viga höft

Men hon var så skön att hon inte det behövt

Vackrare kvinna sällan nejden skådat

Hon sitt yttre noggrant alltid vårdat

En dag hon var inte vid bänken och trägen

Många män undrade vart hon tagit vägen?

Hade hon gått och bekärat sig och gift sig måntro?

Eller hade hon dött och vilade i graven med ro?

Hon var försvunnen och en man började av oro gråta

Vart hon tagit vägen var en sällsam gåta?

Den Romska skönheten hade åkt till BB minsann

När en annan man hennes hjärta så lyckligt vann

Det stod senare i tidningen om henne

Att hon gått med en man och gift sig med denne

 

Taleptox Skrev

Den 20221007

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-07 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP