Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


I den friska luften


dom sjuka...

dom utstötta...

 

den friska luften

är inte för dom

 

dom sätts i hemlöshet

på en trafikerad gata

 

i den friska luften

det sägs du ska vara

du ska på den ta vara

 

buteljera frisk luft 

konservera frisk luft

 

när elpriset stiger

när oljepriset stiger

 

i den friska luften stig ut

 

 

de menar i allmänhet att det var bättre förr

det svarar så när man frågar dem om nutiden

 

det var bättre förr

när man eldade

med björkved

 

och höjde trädgränsen

dikade ut markerna 

 

grundvattennivån sjunker

idag - idag det var bättre förr

 

el fanns inte

vatten ej indraget

utedass på gården

 

se på gamla filmer 

de var så slanka då

var det sämre förr

hade dem ingen mat

var de också hemlösa

 

frisk luft i den friska luften

då byggdes de hem i omarken 

idag river de barnens kojor

 

jo det är ett pris på frisk luft

den nås inte av alla i världen

 

det är bara några få som får den

 

med det liv dom väljer att leva

de rika och de bemedlade 

betalar de svagaste hyran

 

frisk luft är för den med 

pengar på sitt konto 

långt utanför staden

nära havet och skogen


de andra 90% de blir

sjukare för var dag

sedan blir de hemlösa

och andas avgaserna

från en stad i kris...

 

alla i staden kan hamna där

när som helst och därför 

vågar ingen dela med sig

solidariteten har somnat om

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Solstrale VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-10-08 10:09



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Enbart i Sthlm finns ca 10.000 hemlösa...och de ökar, de representeras av allt från slott till koja.
2022-10-09

  farmorasa
Bra skrivet om den utsatthet många lever i.
2022-10-08

    Lena Staaf VIP
Stark dikt om sorglig utveckling. Vårt bekväma liv har ett högt pris för dem som hamnar utanför.
2022-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP