Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat


Pojken på gåsryggen

I min ungdom skaffade jag duken sydde korsstygn för hand följde mönstret bit för bit och fick till denna vackra tavla så stolt jag var när den var klar.
***
Med små prickar i tyget för sömnad korsstygn sydde
sömnadens motiv av pojken Nils Holgersson på gåsens rygg.
Där han tryggt satt på ryggen av sin underbara färd med förargåsen kändes det som att det var jag tänk så kul han måste ha haft.

Tavel sömnadens kryss stygns motiv som ännu sitter kvar i duken och ramen på väggen, är ett av det käraste av sömnad jag har i mina ägor. Och i tyget av färden upp i luften och framåt vittnar sömnaden om hur kul det kunde vara i färden på gåsryggen.
Att färdas i flyget på upptäcktsfärder som den retstickan Nils Holgersson gjorde är som om det vore en själv i trevliga upptäckter av flygturer och så långt jag vet flyger han fortfarande i sagan.


Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-08 10:46



Bookmark and Share


  Niliboy
En fantastisk resa å historia, bravo snappat!
2022-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP