Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTER OM GUD

Tydligt ser man det i dikten.
Tydligt hör man ålderns språk.
Tydligt tappar versen svikten
oftare i strofens stråk.
Att en dikt är gammal vorden
och i åldrad skrud
märks i valet utav orden
och dess tal om Gud.

Tydligt hörs det, när den talar.
Tydligt syns det, när den går.
Tydligt märks det, att den malar
diktens gamla, slitna spår.
Att den nu är gammal bliven
visar takt och ljud.
Sakta går den, ändå driven
i sitt tal om Gud .

Tydligt går en dikt i graven.
Tydligt går poeten med.
Tydligt fumlar de med staven
på sin sista vandringsled.
Dikter som är grå och gamla
följer sina ödens bud
och till slut skall de församla
sig i tal om Gud.









Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-09 11:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Snyggt med mycket existentiellt innehåll i poesins gång. Jaa vårt språk blir gammalt och de flesta dikter dör.
2022-10-11

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Välsignad söndag!
2022-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP