Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat..Plastbin som vi fick genom odlingen vi hade.


Våra bin i naturen att vårda

Bin förenas i vinterklot: Ca på ett antal ungefär 10- 20000
( osäker på antal här ) med sin drottning som har tagit skydd för vintern där bina formerar sig i små mindre grupper inne i bikupan. Under hösten dör hanarna och den gamla drottningen som fått signaler av årstidens växlingar att nu dax att dö.
* Drottningen: Är det största biet och kan leva upp till fem år som med sina arbetsbin befinner sig mitt i kupan och behöver inte känna kyla serveras av drönarna.
* Nya drottningen: (den bästa) som dragits upp av arbetsbin gottar sig nu inne i klotets mitt ja tala om att bildliges sittande på tronen.
* Sjunkande temperatur: När temperaturen mot hösten sjunker förenas samhället i ett löst sammansatt klot för att så småningom komma närmare varandra i vinterklot inne i kupan.
* Drönarna ”hanbin” utslängda: Gamla drönarna är mot hösten utslängda där nya drottningen i kupan nu gottar sig och skyddas i mitten av bygget med nya arbetsbin för ny äggkläckning kommande vår.
* Sista och ny magtömning: Flygfäna våra bin gör sin sista magtömning i oktober där nystart i magtömning sker i mars/april nytt år.
* Tillsammans hela bisamhället en drottning och arbetsbin: Våra bin med drottning och arbetsbin som sitter ytterst på vinterklotet kommer nu att förena sig tätt samman som i en mindre rund boll där de nya arbetsbinas arbete utgörs i att vibrera med sina vingar för att hålla värme i kupan. Drottningen och arbetsbin kommer att samarbeta för en ny vår.


Copyright Glitträ




Övriga genrer (Essä/Recension) av Glitträ VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-09 13:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Bra att ge bina en tanke och inte minst omtanke. Hoppas att många läser detta.
2022-10-09

  Larz Gustafsson VIP
Detta är viktigt att lyfta.
2022-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP