Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstfröjd


Det är något med vinden
hur den vrider sig
klättrar och faller
ikapp med löven
hur den formar sig
blåser ner allt i sin väg

Det är något med luften
elektrifierad och omättad
snirklar sig fram som en orm
älgarna har börjat röra på sig
jägarna väntar in dem
som giriga rovdjur

Det är något med hösten
hur löven släpper tag
dansar faller i vindens lek
för visst är det aldrig försent
att sluta leka
se det är ju det vindarna gör

leker och far emellan
trädens grenar
plockar av färgglada löv
gör mjuka mattor
som prasslar
och glöder 

marken i träda ska gå
medan vindarna sjunger
flyttfåglarna rör sig söderut
och vi njuter tiden
i fallande vind
i solgläntor där tid står still












Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-10 13:44



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Du fångar hösten så vackert.
Och kraften hur fint och leva. .
Fin rytm i hela dikten.
2022-10-10

  Solstrale VIP
Ja du fångar höstens lekfullhet så bedårande fint!
2022-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP