Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Respons; "Liknöjdhetens hav"


KASAM

Människan har behov av en känsla av mening
mitt i slumpens tristess
i kaos, bland ruiner
på gator fulla av skräp
vi söker trots allt
efter glimtar av hopp

vi samlar på sopor och ordnar dem väl
de talar om ett möjligt sammanhang
de lockar med skönhet
som finns för var och en
- lyssna nyktert
och med en gnutta av förväntan

Luta den trötta ryggen mot ett stort träd
Le med ögonen mot himmelen
Min vän, le med ögonen
mot någon som kommer dig till mötes -
om en ekorre, en and, en igelkott, en katt
en dåre, en humla, ett barn, en glittrande skatt
ditt hjärta vill glöda och pirra
du ler och du öppnar din famn
och det är då som det sker
gammalt möter nytt
trasa, siden, sammet, lump
klick!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-10-10 13:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert är det i den enskilde betraktarens sinne i stundens inspiration!
2022-10-24

  Anya VIP
Vilken fin text om mänsklighetens behov av sammanhang och mening. Minns KASAM från min tid som lärare eller om det var på högskolan? Du har en förmåga att göra mig glad. Idag ska jag le med ögonen vilket knytt jag än må möta.
2022-10-11

  Respons VIP
Roligt att kunna inspirera dig till att skriva dikt. Livet finns i sin mångfald och sin glädje för den som kan se och förvalta. Det är viktigt att påminna om naturens skönhet och livets goda sammanhang.Tack för det!
2022-10-11

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om att vi behöver en känsla av mening, vikten av att kunna le, öppna sin famn och vara kreativa med återvinning.
Väl vald rubrik.
2022-10-10

    Lena Söderkvist VIP
Tänk vad mycket som har bränts i onödan. Dina rader andas en friskare syn på tingen. Det är så mycket som kan leva upp på nytt.
2022-10-10

  Solstrale VIP
Underbart om att anta en hållning till sig själv och sin omvärld genom att öppna sina ögon! Bravissimo!
2022-10-10

  Kungskobran VIP
Allt kan vara vackert med rätt ögon lump trasa siden
2022-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP