Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marknaden för snyftreportage

Marknaden för snyftreportage
DET har rapporterats att denna marknad har visat vissa tecken på att ha nått en slags mättnadsgräns men det anser jag är lite av en synvilla.
Men först måste vi dela upp marknaden i olika segment för att förstå den bättre-
Jag tycker mig ha förmärkt att antalet tidningsnoteringar om gängkriminella och deras liv och leverne har minskat i antal och det drastiskt. I stället är det en uppsjö artiklar om ryssar som försöker undvika Putins kallelser till militärtjänst. Och när de lyckas kan man ana en viss tillfredsställelse över detta. Ett mer korrekt språkbruk skulle även innefatta orden avvikit från kallelse att göra sin fosterländska plikt. Sverige skall väl inta en ståndpunkt vilande på doktrinen. Sverige skall vara alliansfri nation syftande till neutralitet i krig.
För ganska mång år sedan antydde en riksdagspolitiker från Gotland att det fanns en liten tanke att det kanske inte stod helt rätt till med vår, som slarvigt sades vår neutralitet han sade inte ens något rätt ut. Han gjorde en liten antydan och vips var han ute ur leken man kan säga att han försvann snabbare än en avlöning och det enda jag minns är att han representerade Gotland- ja så kan det gå. Lätt som en plätt ut i anonymitet och glömska.
Marknaden för snyftreportage när det s.k gängkriminella har väl aldrig varit särskilt stark tyvärr vilket enlig mig visar på vår begränsade förmåga till empati- och ändå sa Strindberg "Det är synd om människorna" och mig är det alldeles extra mycket synd om. Och hör sedan




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-11 20:06



Bookmark and Share


  Koloristen
Maktmedias modus operandi är snyftreportage med politisk indoktrination som drivkraft.
2022-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP