Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullmåne



Månen bevakar bland skyar
min vakenhet,
så länge den varar.

Redan lämnat dagen
ur sikte,
med natten i utsikt,
dess trötta svalg
av sömn och drömmar.

Förhoppningen om vila,
där alla tankar tystnat,
och alltigenom förnyelse
blir till -

som morgongåva
att orka leva
dessa dagar.

Så flyter allt
som dag och natt
mot förflutenhet -
som länk vid länk
av bristande bevis,
en bindande kedja
för fångenskap
och historia.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-10-12 12:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fin text med tiden i centrum. Tycker mycket om "dess trötta svalg". En originell metafor för natten.
2022-10-13

  Solweig Jansson VIP
Underbar text - som allt du skriver !
2022-10-12

  Sparvögat VIP
Så vackert vilar historiens vingslag
i fullmånens sken…
~I stilla sömn~
Fantastiskt fint!
2022-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP