Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


När du väljer att missförstå

 

 

jag kämpade så hårt

verkligen blottade mig

vände mig ut och in

och du ifrågasatte mig

 

jag ville du skulle förstå

jag orkade inte förklara

tog all min kraft att inse

den ifrågasättande tonen

 

din avvisande hållning

tog hårt på min person

brände tillitens boning

försköt mig till opålitlig

 

som om mina känslor

som om min upplevelse

som om alla mina ord

inte var något värda

 

avsaknaden av mottagandet

förvirringen att inte bli hörd

hjärtat slog smygande tystnade

det vände sig och somnade om

 

små gester kan ge djupa stick

frånvändheten bränna djupt

skadan kan inte repareras nu

sakta avlägsnar jag mig bort

 

du borde ha försökt att vara

klok som en uggla istället...

då hade jag vågat vara kvar

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-10-14 19:54



Bookmark and Share


  Susen VIP
En smärtsamhet, sorg och en längtan efter förståelse samt att bli hörd. Din målning till är i samklang med texten
2022-10-17

  Maria Sundelin VIP
Vissa väljer att inte förstå
2022-10-17

  Respons VIP
Så lätt att såra andra och bli sårad själv i livets svåra spel. Klokhet ger försoning. Efterklokheten blir för sen. En dikt som väcker många tankar.
2022-10-17

  Eva Langrath VIP
Varsamt och berörande text om möte som sargat.
2022-10-16

    Lena Staaf VIP
Tyvärr finns inte så många kloka ugglor. De som inte vill förstå ska man nog inte lägga så mycket krut på.
2022-10-15

  Koloristen
Det tar - hårt. Sedan så kommer stunden senare då man inser att mistandet av sådana där människor var inte någon förlust.
2022-10-15

  Kajan VIP
Så fint, så sorgligt; så berörande beskrivet.
2022-10-15

  Bibbi VIP
Vi är kallade att vara huvud och inte svans.
2022-10-15

  Niliboy
Bäst är ju när skinnet på näsan blir lite tjockare å man tillslut biter ifrån!
2022-10-14

  Sparvögat VIP
Bedjande ord om förståelse~fantastisk målning som tecknar ordens innebörd…
2022-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP