Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förr

Bilen måste rullas igång
nedför backen iskalla mornar
jobbet måste också rulla
dagarna är fulla
jag är less på jobbets stress.

Grusiga ögon efter nattvak
babyskrik akrobatik för att hinna
röda ögon mensvärk
tistlar och kirskål i potatislandet
ömmande knölar störtregn i pölar.

Planeringen fladdrig
och plånboken sladdrig
kärleken balanserande på tunnaste is
hisnande stunder bråddjupet under
på något vis klaras kris efter kris.

Trots att jag nu har tiden och lugnet
och har den dyra friheten fått smaka
så längtar jag konstigt nog tillbaka
och när jag gläntar på minnets dörr
vet jag att det var bättre förr.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-10-15 18:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tveklöst en sann text men fylld av nostalgi som lätt kan få vem som helst att längta.

Bakåt. Jag är likadan. Nostalgisk.
2022-10-25

  Bodingen VIP
Allt var inte bättre förr däremot är det sämre nu. Men man får väl vara tacksam varje morgon man vaknar upp utan att nån tyrann sprängt jorden i bitar.
2022-10-22

  Anya VIP
Vilken härlig rytm i denna innehållsrika text. Som en rapp. Låter som om diktarjaget hade det tufft emellanåt.....men ändå finns saknaden. Din text berör!
2022-10-19

  Solstrale VIP
Intressant perspektiv av ett yrkeslivs parallell med moderskap och oro för hur pengarna ska räcka… liksom det är en parallell till nuets mödrar… detta skrivet med en betraktelse i att det var bättre förr, där läsarjagets tankar fortsätter, vad var bättre förr… dikt med väckelse kanske det kan benämnas. Eller patosväckande prosa!
2022-10-17

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande levnadsbeskrivning.
2022-10-17

  Susen VIP
En fulländad och välformulerad dikt.
2022-10-16

  Kajan VIP
En innehållsrik och målande bild av det lätta kaos som vardagslivet kan vara, och saker var bättre förr, och värre..
2022-10-16

  Respons VIP
Ja lugn och bekvämlighet är inte alltid förenat med lycka. Välformulerad dikt!
2022-10-15

  Niliboy
Förr ja då rökte man greve Hamilton å mådde bra, bättre andning å bara lite kol!
2022-10-15

  Kungskobran VIP
När jag var liten sken alltid solen och det var vackert väder.

Man var i alla fall starkare, snabbare och orkade mer än nu.

Fint fångat av dig.
2022-10-15

  BenGust VIP

Med insikt i nuet framstår
det förflutna i ett mer magiskt sken.

2022-10-15

    Sefarge VIP
Likt en mini novell. Utav olika
livsmönster i en människa
som rullas upp.Tillbaka-
blickande med vad
som då var och
nu är?jämför-
elser vi gör
Inuti som
har varit
med i
Livet
ett
tag?

2022-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP