Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Gränsbrytande skalor

-

Bergets rötter

Massiva stenformationers gömda fötter

Jorden på dem ständigt trycker

Klotet rör sig ständigt, och dessutom tycker:

Bergens skönhet

Ökar med höjd och bredhet

En storartad dans

Förändringens vals

På skala så stor

Att de som på klotet bor

Har den gömd i sin upplevelse

Dess effekt inte kännbar i vårt sinne

Anpassad för det medelstora

Inte fotoner eller en supernova

Bergen kan få oss att minna

Att ödmjukheten man kan vinna

För vårt begränsade perspektiv

Om inte fantasin får syre och liv

Att växa fritt och följa det egna

Söka svar för allt som man vill veta

Skalor stora som små

Kan sedan kanske gå

Att bättre och bättre

På djupet förstå

-




Bunden vers av PFJS
Läst 50 gånger
Publicerad 2022-10-15 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS