Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens katastrofer

På bara någon timma
har vyn utanför mitt vardagsrumsfönster
gått från molnigt blå
till djupblå
och slutligen stormigt svart

Min konstanta trötthet
som jag försöker bota med diverse tabletter
får jag höra att den nog bara beror på
att jag blivit äldre
En dag vaknar man trött
sen blir man aldrig pigg igen

Vi diskuterar världens alla problem
bredvid varann i den begagnade hundrafyrtio-sängen
och konstaterar att de nog inte går att lösa
Jag funderar på att återuppta min gudatro
den bidrog i alla fall till ett hopp

Utanför mitt vardagsrumsfönster
förändras vyn utan att ta hänsyn till
världens katastrofer
Utan att ta hänsyn till gud





Fri vers (Fri form) av Julia Sixten
Läst 94 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-16 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Sixten