Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mörk söndagskväll


en betraktelse

kattluckan slår
sydvästen leker
på spisen kokekorv
det höstar till

regnet fyller
sakta brunnen
mer regn
så klarar jag vintern

grundvattnet
långt under normalt
ån lägre
än någonsin

men träden
är ännu gröna
och humrarna kryper
så än finns det hopp




Fri vers av tom boreland
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-16 20:19

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
i grund och botten,
man är som en droppe som klänger sig fast vid vid stuprörskanten.
det är både tryggt och läskigt att vara så liten i det stora hela.
2022-10-27

  Ingela Svenson VIP
Då är humrarna icke ännu döda, men snart ska de dö i kokande vatten.
2022-10-25
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland