Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina barn i stan

Det lyser från stan borta i horisonten
där jag bodde förr och nästan dog
av varje drog jag tog och aldrig fick nog
fann ingen ro i min kropp
så jag blev tvungen att flytta bort

Ute på landet i huset där jag bor nu
är stjärnorna dubbelt så många som inne i stan
Precis som tårarna som sakta kommer på natten
är dom fler nu
Precis som antalet imovane och känslorna om att skaffa barn

Motstridigheter är dock inga nyheter, bara tecken på
att jag snart måste kontakta myndigheter
säga vad jag heter och ange personnummer
ta en kölapp och sätta mig i väntrummet

för om jag ska kunna bli pappa måste jag tyvärr sitta där en stund
tills allt blir bra igen och för att mina framtida barn ska få sova lugnt.

Kanske blir det bättre nu tillsammans med dig
om jag lyckas påminna mig själv om att mina känslor går att känna
och att där vi bor är hemma.
Kanske blir jag hel igen.
En person som varit vilse men till slut har hittat hem.




Fri vers av nattversioner VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-17 17:21



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En text där det såriga inunder blir en kuliss till det sköra nya som trevar sig fram. Blir berörd när jag läser om processen framåt ut i detta både bokstavligt och bildligt okända land .
2022-10-17

    Lena Söderkvist VIP
Håller på dig, ge inte upp.
2022-10-17
  > Nästa text
< Föregående

nattversioner
nattversioner VIP