Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt är inte guld som glimmar ... Tidigare publicerad här i februari 2013 men det förmedlade budskapets innebörd och mening saknar bäst före datum ...


Det är så många som vill vara överst på listan ...

... över mest uppmärksammade ...

Speciellt lockande är förstås första priset!

Priset för att nå dit är det dock få
som är intresserade av att betala ...

Än färre vill vare sig se eller inse
vad det innebär att inneha
första platsen överst på listorna ...

När man varit där 
och eller fått det åtråvärda
första priset i sin hand
inser man dock 
värdet av detsamma ...

De allra flesta guldpokaler
och guldmedaljer 
är patinerade med ett
tunt lager av bladguld
emedan 99 procent av resten
består av väsentligen mindre ädla metaller
och eller andra material ...

Tyvärr gäller detta jämväl
för många av de allra mest attraktiva
och mest eftertraktade objekten
på kärlekens önskelista ...

När man har tonårsbarn
och ser deras passion och förälskelse
i listans första pris-vinnare
gör det minst sagt förbannat ont
när man inser hur lite man kan göra
för att lindra smärtan och besvikelsen
när de ser vad som finns under ytan ...

Det enda  man kan göra är att finnas där för dem
och krama om ... massor ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-10-22 18:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det är nu och här jag finns
när jag är död kanske några minns
2022-10-23

  Minkki VIP
så länge man finns får man vara glad att kunna finnas för dem. Symboliken i medaljerna ser jag mer som att det sega arbete som lett fram till dem liknar materialet under den vackra medaljytan
2022-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP