Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

En äkta svensk utmärkt vandel

 

Familjen som Gud glömde badar i sin totala hopplöshet och förtvivlan. Allt är ett svartnat och stelnat kaos. Ett glödgat hat riktas till slut inåt, förutom mamma som är galen av en euforisk förnekelse. Äldste sonen är en demon som sniffar kontaktlim och dricker mellanöl, jag hatar dig som pesten pappa! Pappa är en koloss på lerfötter, bipolär och egotrippad, en självgod renodlad svikare. Lillebror står och ackumulerar den ändlösa tragedin. Allt är normalt och helt i sin ordning i familjen kaos som till och med Gud tröttnade på och övergav.
Mamma går på stesolid och pappa tänder på med valium och vodka. Lillebror har så jävla ont i magen och drömmer mardrömmar om att djävulen kastar ned honom i helvetet och det är ingen som tröstar honom. Han får skäll när han kissar på sig och när han vägrar att gå till lekskolan. Sjösjuk av övergivenhet kastar han ned saker från balkongen på tolfte våningen. Hans tre storasystrar är spralliga och har en bristande verklighetsförankring. Hela familjen är psykiskt sjuk men i pingstkyrkan är de så populära och respekterade. Ute på gården i det stora bostadsområdet har barnen krig och kastar stenar på varandra, men Lennart Hyland på TV är så positiv och entusiastisk. Hela familjen kaos är livrädd för att hamna på det stora förskräckliga Mentalsjukhuset där folk som hatar och avskyr samhällsystemet spärras in och experimenteras med. Statsminister Ullo Swing har skarpt varnat befolkningen för det.
Pappa klär av sig sitt förnuft och intellekt och åker buss naken upp på stan och forslas abrupt till isoleringen på det fruktansvärda Mentalsjukhuset. Det är lag på att hela den perfekta befolkningen ska vara glada, starka och optimistiska med en förträfflig vandel, för annars så blir man utvisad till Afghanistan, för det ska vara härligt, skönt och underbart att vara en lycklig perfekt äkta helyllesvensk med en god och glad vandel alltid beredd på nya sexuella utmaningar i den existentiella snårskog som kallas livet. Lillebror slår sina kamrater på lekskolan så att de blöder ymnigt. Mamma är hög på stesolid och det brinner i lägenheten. Pappa som är hög på valium och vodka ringer på hos alla grannarna och frågar om han får bo hos dom. Efter några dagar är hela familjen kaos inspärrad på det ökända Mentalsjukhuset satta på blytunga doser med antipsykotikum, vandrades i korridorerna som apatiska zombies. Snälle Överdoktor von Krull vill ju ha det så, lugnt, skönt och harmoniskt, allt i enlighet med Socialstyrelsens direktiv om ett mönstergillt och värdigt sätt att existera med en utmärkt vandel. Åke Jimmiesson sitter i ett iskallt tvångsbad sen han hade ätit upp all tvål på avdelning Olyckan. Vad härligt det är att vara en hederlig äkta svensk, skötsam och ordentlig. Och vilket fint väder vi har!
Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-22 21:40Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP