Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samling: SYNER I

...min mage blötlagd och en bit vit, inte som det omringade röda...

Vid beröring e x p a n d e r a r kroppen,
går runt uppsvälld som om den är rutten innanför;
lever sitt egna liv.

På botten av mitt broschyr-köksgolv vilar och gror ett träd.
Alla frön som har fallit varje dag har samlats i högar.
Många små händer försöker plocka upp dem,
utan att lyckas; mängden för stor för att rymmas i kuporna.

Naglar sönderklippta på hall/badrumsmattan.
I timmar väntar jag på att mina gäster ska gå,
så att jag kan dammsuga med sopkvasten,
torka av brödrosten och köpa hushållspapper.

Torkad hud som flagnar från mina fötter.
Jag skäms, vill inte ha på mig sandaler.
Bitar i sängen, över golvet, i mina strumpor.
Tappar mer hår än vanligt och får fjäll på ögonlocken.




Fri vers av Athanasia
Läst 117 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-23 00:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Emanuel uttrycker sig väl. Och bygger på med ”bravissimo!” och applåderar hårt och bestämt.

Du har sannerligen sällsamma syner. Så de är nog inte verkliga, men nog så starka!
2022-10-23

  Emanuel Sigridsson VIP
En utmärkt text från "profetskrået", en apokalyps med tyngd i orden. Förfallet sväller över i orden punkterat med paradoxer där nytt rinner fram. "dammsuga med sopkvasten".
2022-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Athanasia
Athanasia