Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det kommer dock en vår - i alla avseenden


Mörker mörker mörker

Det är mörkt nu, oktobermörkt i kväll.

Gråregniga dagar fyller veckorna.

Det är mörkt i världen,

osäkra tider och en ny, oprövad regering

som surfade in i maktens boning på sitt valfläsk. 

Nu har bytet förts i land och strandat

och börjar väl snart ruttna.

 

Vad mer skall slaktas?

Kluvna tungor ger oklara besked.

Med en nationell kanon

skall  kulturens stolta skepp

skjutas i sank.

Skolans lilla eka har redan

gått på värdegrund och sjunkit. 

 

Det är mörkt nu och blir allt mörkare. 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-24 19:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Varför trycker han inte bara på knappen, undrar Petra, Daniel, Henry, Barbro samt Kai. Så kan vi alla lägga näsan i blöt redan nu, när i natten regnet behagar falla, till föga...
2022-10-25

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är världens ljus. Han har sagt att den som följer Honom ska ha livets ljus och icke behöva vandra i mörker.
2022-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP