Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bipolär

Ibland har hon varit så nere att hon krossat en vas
Ibland har hennes hud mötts av skört glas
Ibland så har hon varit övertrött och helt borta, då hon övermedicinerats av medicin
Ibland så har hon trots allt detta kommit undan frågor med ett vänligt flin
Och när hon mitt i detta sinne känner allt för intensivt
Inte skulle hon då tro att livet kunde bli nått fint
I de depressiva skoven kallas hon lat och utan driv
När hypomanin börjar smyga sig på blir hon genast kreativ
Och går de över till mani blir det ett rent av farligt liv

För visst har hon visst fått känna hur det är att kråla på samhällets botten
Och visst vet hon hur det är när det gått så långt att man förlorat hoppen
Men hon vet också visst hur det är när alla dessa tankar vänder
Och i de bipolära livet vet man aldrig riktigt vad som händer
Det hon däremot nu helt till fullo vet
Är att livet är värt att levas även när man inte tror man orkar med
För det finns alltid något efter: det finns så mycket kvar att ge
Hon vill aldrig igen uppslukas av känslorna så som hon gjorde
Hon vill påminnas om att livet blev så mycket bättre än hon trodde
Så håll nu koll på dina tankar, snälla ta din medicin, säg så som det är
Ge inga fejkade flin.
Och om det börjar kännas som att blodet bytts ut mot bensin,
om det känns som dy flyger iväg lättande på en gardin
eller om du känner att benen inte orkar bära och sjunker ner i ditt golv,
om du känner hur du börjar leta dig tillbaks till ruta noll
ta upp din mobil och ring din psykiatri,
och glöm då inte heller att räkna din medicin
ta dig själv på allvar: det är ditt liv




Övriga genrer av psykisksjukkomut
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-25 16:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

psykisksjukkomut