Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Situationen kan förändras snabbt

 

Men just idag händer det inte så mycket där ute
Trädgårdsmöblerna står där de stod igår
Löven rör sig inte i onödan
Solcellslampan…lamporna, check
Vår väldiga gran håller uppsikt
Det känns tryggt att ha en hustomte året om

Om det skulle smälla har vi bunkrat upp bra
Vi kan hålla oss sysselsatta hela vintern 

I en krissituation
finns flera flyttlådor med böcker på vinden
Vi har en arsenal med skrivmateriel nära till hands
Om strömmen skulle kopplas från (risken finns alltid)
har jag strängat om alla de akustiska gitarrerna
och vi baxade in ett fullstort piano så sent som i juni

Än så länge
har vi också en ganska bra kontakt med omvärlden
Ibland känns det faktiskt som att vårt vardagsrum
är fullt belamrat med både nära och mindre nära bekanta
Jag brukar vinka till grannen från köksfönstret
för att också få en bild på den jag pratar med

Vi är nog helt enkelt lyckligt lottade
Det är kanske inte ett miljonregn
men solen lyser några timmar varje dag

Jag försöker att tänka
på alla de som blivit berövade sina hem
Både runt tomten och på andra sidan jorden
Där litteraturen brinner och där öronbruset
från smällar och skrik är mindre lätt att koppla bort

Det är svårt att föreställa sig något annat
Att placera sig själv på en annan människas plats

Man kan läsa om förfärligheter
se dem framför sig på en skärm
Men att teleporteras till en ny tidszon
där isbjörnar vandrar planlöst
husrum saknas och humanitära utsikter
är som bortblåsta
ja, där är vi, rent tekniskt
fortfarande några år bort

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-10-27 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP