Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändrat perspektiv

 

 

Från längtans träd
föll ouppnådda drömmar
som vissna löv

besviken
såg jag dom samlas
i en hög runt stammen

glädjen återkom när jag lyfte blicken

många hängde kvar
dessutom var nya på väg ur sina höljen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-10-28 09:48



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Jag älskar träd. Tycker om ditt perspektiv här.
2022-11-05

  Eva Helene VIP
Så fint och hoppfullt du skriver!
2022-11-02

  Susen VIP
Att våga och kunna lyfta blicken. En styrka som här är fint skildrat
2022-11-02

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2022-11-01

  Niliboy
Det är våren, det är våren s om förändrar….
2022-10-29

    Lena Staaf VIP
En konst att kunna lyfta blicken, att inte gräva ner sig tillsammans med de fallna löven, att se att det finns nya drömmar och nya mål.
2022-10-29

  Respons VIP
Det är viktigt med perspektivbyten!
2022-10-28

  Kungskobran VIP
Löven virvlar runt i en lustiger dans
men kommer ingenstans
de ramlar ner igen
och blir till evigheten

2022-10-28

  Öknens Ros VIP
Nya förhoppningar om att livet åter ska gro.
2022-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
framtiden finns för den som lyfter blicken - bra!
2022-10-28

  louisegirl
Hoppingivande vackert!
2022-10-28

  Sparvögat VIP
Att finna ljuset när mörkret faller~en
lisa för själen…
2022-10-28

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om livets gång
och hur det ständigt förnyar sig
och återskapas.

2022-10-28

  Kajan VIP
Pånyttfödelse i dubbel bemärkelse; av människan och drömmarna samtidigt. Sista raden ingjuter hoppet, som är så viktigt. Gillar benämningen på ”Trädet”.
2022-10-28

  Maria Sundelin VIP
Drömmar kommer och går
Kramar
2022-10-28

  Solstrale VIP
Ja perspektivet har betydelse. Att alltid söka finna lustfylld längtan, hoppingivande att längta knoppar i blom, lövsprickning!
2022-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP