Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någonstans i västra Nyland i Finland


Där Allan bodde

 

Där ute i skogen vid en liten äng

ligger Allans

ett trähus en bit från allfarvägen

där många far förbi

och säger, där ligger Allans

 

Mycket har förändrats

de gamla kola ugnarna

en bit bort

ligger öde sedan länge

och inte många minns

något om dem.

 

Men Allans finns kvar

med den fina ängen framför

en bit bort där träd och buskage

gömmer sedan länge

en gammal fornlämning.

 

En vacker sommardag

kan de som ser mer än andra

se Allan sitta på en stol framför sin stuga

och ser över det som länge

varit hans del i Allans kungarike.

 

Men ännu idag är Allans inte öde

den nye ägaren en bit bort

vårdar hans domän

en som kände Allan

och som minns honom.

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-10-29 00:08



Bookmark and Share


  PFJS
Värmande text, fint skrivet!
2022-10-29

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fint och hjärtligt . Berörande.
2022-10-29
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP