Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Femtiotredje av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet. Vi har nyligen passerat hälften.


Hyresgäst 048 : Sylvester Silverfisk

 

 

Vem märker att jag bor här? Är inneboende hos en Gustafsson som mest ligger och sussar halva dagarna. Om nätterna lämnar han lägenheten för att arbeta någon annanstans. Då passar jag på att städa både badrummet och vissa andra vrår. Hårstrån äter jag gärna och sockriga smulor förstås, även klistriga fläckar därtill. Så behöver ingen betalning för dessa insatser.

Min hyresvärd är också hyresgäst. Men han måste betala för både maten och utrymmet. Tydligen överför Gustafsson siffror och kodspråk till ytterligare någon instans. Mycket sker över skärmen. Där sitter han och skickar viktiga saker längs ingenstans.

 

Ibland brukar jag krypa in i Gustafssons böcker. De heter helt andra namn. Lyckas läsa många fler av dem på en månad, än han själv gjort genom åren. Märker vilka mörka bokstäver som aldrig blivit utsatta för ljus. Dessutom smakar ofullbordade sidor annorlunda än vad fullbordade gör. Böckerna ligger från taket ända ned till golvet.

Allra mest fascinerad blev jag av "Mannen Under Trappan", en besynnerlig vardagsskildring som Marie Hermanson har fått till där. Jag är som skuggan av ett bokmärke. Byter sida förr än någon människa hinner ana. Skall fylla på mer material till denna text, när Gustafsson har lämnat tangentbordet fritt igen. Då knaprar jag allt mellan T och R.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-30 08:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag har nu bokmärkt texten så jag kan läsa den för bästa väninnan.
2022-11-02

  Gunwale VIP
En silverfisk behöver inte utgå från gravitationen, då kan det bli så att böckerna ligger ”från taket ända ned till golvet”. Bra sätt att få fram silverfiskperspektivet!
2022-10-31

  Gunwale VIP
En liten spion som snokar reda på vilka sidor/böcker man inte läst! Och som till och med är och rotar i skrivmaskin! Så otrevligt! Men in i datorn tar väl sig ändå inte Sylvester!?
2022-10-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP