Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förstulna dagar 10 (av 10).


Om idag är allt som är fallet

Om idag är allt som är fallet
igår blott ett ord på ett papper:
alla måttstockar har brutits itu
alla stjärnorna ur fas
alla kartor förfalskats
och alla språk splittrade i tusen falska skärvor;
världen väsensskild ifrån den värld du minns
och ingenstans en fast punkt
som kan brukas för att vrida ekliptikan rak,

så minns att det som funnits lämnar ärr:
en annan ordning upprätthålls
av de allra känsligaste instrumenten
som en gång sagt det som behövde sägas, -

och låt det redan sagda gräva oss en lya i närmsta kulle
med sovalkov, eldstad och ett skafferi
där det förflutna ibland besöker
likt duvor som kommer för att bli matade
och vi bjuder på kex och
de få droppar must vi bryggt på höstens fallfrukt.

Och allt som är nära är omfamnat
och vårt modersmål är björkarna och havet
och vi håller oss långt, långt ifrån framtiden
och handskas varsamt med dagens sköra ordning
låter inte stunden försvinna
lyssnar till hur stenarna
inte rör sig ur fläcken.

Och svamparnas underjordiska städer
koncentrerar sig och skickar sonder upp i luften
och bortom den odikade bäcken
berättar det oskapade ljuset
om en ännu osedd, öppen glänta.

Och kanske kan det höras, när dagen fullbordas,
hur skogens osynliga vidunder slumrar in
och så kvarstår bara fridfull stillhet.




Fri vers av Unmetronomic VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-30 09:10



Bookmark and Share


  Charles Abrams
Väldigt trevlig läsning, gillar de där
2022-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Unmetronomic
Unmetronomic VIP