Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytänk 5

Nära skjuter ingen hare,
nej, snudd på var det snarare.

Nöden har ingen lag,
orsakar obehag.

Nöden är uppfinningarnas moder
och räknar sjukdomar som sin broder.

Ont krut förgås inta så lätt,
bär skuld till mycket som skett.

Ont ska med ont fördrivas,
tvunget om man ska trivas.

Osvuret är bäst
om man vill bli präst.

Otack är världens lön
oavsett vilket kön.

På sig själv känner man andra
så akta dig för att klandra.

Själv är bästa dräng,
ger många poäng.

Skenet bedrar,
om det finns kvar.

Skrattar bäst som skrattar sist
och gör livet mindre trist.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-10-30 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström