Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett annat ljus som kommer långt bort ifrån

Nu faller mörkret fort. Det är nära till avgrund. Kan nästan nå med fingrarna.
Ett annat ljus som kommer långt bort från.
Och i kväll gjorde dom det igen. Pratade om förnybar energi. Om tiden det tar för kärnavfallet att sippra ut. 5000 år av dold underjord.
Hade barnen redan somnat. Sedan fortsatte dom att prata om lågkonjuktur. När jag hörde barnen drömma mardrömmar.
fortsatte dom att visa bilder på smältande ishav, regnskogar som skövlats. Om röken som stiger allt högre.
När barnen ville komma upp i knät.
Fortsatte dom att prata om kriget. Kriget i direktsändning och vi låg tätt ihop
som för att värma våra kroppar.
Och ute föll mörkret fort. Så nära till avgrund. Kan nästan nå med fingrarna. Ett annat ljus som kommer långt ifrån. Bara mardrömmar barn, bara mardrömmar. Blunda och sov nu. I morron en ny dag.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 110 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-31 15:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om hur du lyfter barnen här. Jag och min man har diskuterat våra barn och ungdomar. Det är tufft! Gäller att ge dem hoppet och känslan att de kan ta över och agera klokare.

Denna massmedia har ett ansvar. Det finns mer i världen än elände.....tänker jag. förlåt om jag tänker fel! :/
2022-11-07

  Niliboy
Huga ligen för avgrunden och miljöförstöring. Måtte vår Herre skona oss å visa en väg….
2022-10-31

  Kajan VIP
Och här finns den, fasan; den närmast ogripbart stora; varvat med de som ska leva med resultatet av vårat sömngångaraktiga leverne. Kontrasterna skär i mig som läser.
2022-10-31

  Minkki VIP
vältvinnade trådar...
2022-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg