Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ryssland skulle bli en koloni,


Hederssvek

Nyhetsdisken kl: 17.

 

Kasparov: Xi Jinping îi ofer? lui Biden o în?elegere - noi îl pred?m pe Putin, voi preda?i Taiwanul - Stirileprotv.ro

 

Kasparov: Xi Jinping erbjuder Biden ett avtal - vi överlämnar Putin, du överlämnar Taiwan

EXTERNA NYHETER

2022-10-31 | 16:00

PROTV-intervju med Garry Kasparov, Putins motståndare: "Om han dör i cancer är jag säker på att det kommer att vara goda nyheter" STIRILEPROTV

Ukrainas seger i kriget mot Ryssland kommer att radikalt ändra formen på det senare. Putins regim är dömd och kommer inte att överleva nederlag, hävdar Garry Kasparov enligt Obozrevatel-publikationen.

 

 

Den ryske oppositionsledaren och schackvärldsmästaren Garry Kasparov sa i en intervju med programmet "Orestokratiya" att mycket kommer att bero på västvärlden, som ännu inte har formulerat en vision om en ny världsordning efter Putins regims kollaps. Det är därför USA fortsätter att försena leveransen av vapen till Ukraina och har en intern debatt om vad man ska göra med Ryssland, som håller på att kollapsa.

 

Enligt Kasparov kommer situationen i Ryssland till våren att vara kritisk - från och med att ledningssystemet kollapsar och slutar med ekonomiska problem. Och i slutet av våren kan Ukrainas väpnade styrkor avsluta detta krig med seger. För Ryssland finns det i det här fallet två gafflar - att bli en koloni av Kina eller att förlora vissa regioner och på något sätt bli en del av Europa.

"Xi Jinping gratulerade inte Putin till hans 70-årsdag, men han gratulerade Tadzjikistan Rahmon till samma 70-årsdag. För Putin är detta en mer än självklar signal”, hävdar Kasparov.

 

Den ryska oppositionsledaren fortsatte: "Om man tittar på beslutet från den senaste kongressen för Kinas kommunistiska parti, där Xi Jinping fick absolut makt, vilket inte har setts sedan Mao Zedongs tid, och det är tydligt att han inte kommer att skiljas från henne, så måste det noteras att hans makt är baserad på den politiska kursen, som dominerar idag. Detta är en aggressiv väg att ockupera Taiwan. De kallar det återförening, men det är ockupation. Eftersom Taiwan är ett självständigt land. Det är omöjligt att göra detta utan att gå in i en konflikt med Amerika, och Xi Jinping erbjuder direkt ett avtal - vi överlämnar Putin, du överlämnar Taiwan. Jag tror inte att Biden kan göra den typen av affär. Att överlämna Taiwan till Amerika verkar extremt smärtsamt för mig."

Källa: Obozrevatel

 

Etiketter: Ryssland, Ukraina, krig, taiwan, Garry Kasparov,




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-31 16:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP