Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu leker vi: Bedömning

Eleven ska si,
eleven ska så,
eleven ska bli
bedömd för att få
ett skriftligt betyg
med beskrivande text
lik som ett intyg
på hur mycket man växt.
För detta bevis
det etsar sig fast
på taggarnas vis
och skapar vår last.
Det är mer än befängt
att stora och små
ska förstå hur man tänkt
kring den dom vi ska få.

För människans hjärna,
kan ju ej skilja
även om vi gärna
helst skulle vilja
kunna separera
på ord och vår själ
kan vi ej parera
det äter oss ihjäl.

Även den starka
som tror att hen kan
med ljudlösa tårar
hen sparka och brann.

Det är som att vi leker
en lek som vi valt
en lek vi accepterat
en lek som vi svalt.















Bunden vers (Rim) av Krimskramsan VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-01 10:14



Bookmark and Share


  louisegirl
Gillar det du skriver,mycket!
2022-11-04

    ej medlem längre
adrenochrome är nyttigt
2022-11-02

    ej medlem längre
banarbete pågår
2022-11-02

  Lustverket VIP
Ja helt rätt, jag instämmer!

Men en sak till, även lärare kan uppleva sig tvingade in i ett system för bedömning som de själva inte gillar eller ställer upp på. Att göra motstånd där är inte så lätt eftersom jobbet hänger på att man spelar med.

2022-11-01

    ej medlem längre
En lärare/kommun bedömer elevens kunskapsnivå utifrån sin egna bristande förmåga till inlevelse och inspiration för elevens behov.
Ses ofta som en helt rättvis bedömning av en som besitter kunskap och makt.
2022-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP