Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tryggohet

När vet man
När man är trygg
Hur känns det

Är det när man vet att man vet
När man vet att man inte vet
När man vet att man inte behöver veta

Det förutsägbara och lovade
Det oförutsägbara och olovade
Det lovade i det oförutsägbara

När är jag trygg
Vill jag ens vara det

Är jag tryggare om jag är mer otrygg
När jag förlitar mig på min otrygghet
När jag är vän med det jag inte vet och kan kontrollera

Tryggohet

En skakad glaskula med virvlande snö. Det snurrar, virvlar och far. Olika håll. Olika fort. Olika länge. Det beror på vem som skakar

Jag står stadigt i mitten

Allt blir stilla. Jag gör nya fotspår i snön

Tills nästa omskakning

Jag kan inte ramla ut
Jag vet bara inte vilket håll mina nya spår kommer gå




Fri vers (Fri form) av Tesa
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-01 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tesa
Tesa