Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska bygga oss en värld

Jag har aldrig riktigt, lyssnat till ordet magi
men sanningen att säga, det ligger någonting där i
för att plötsligt en dag, vändes allting upp och ner
en känsla som jag fick, ville bara växa ännu mer

jag kunde nästan ana, hur det senare skulle bli
men vågade inte riktigt drömma, om oss och ett vi
trots alla mina tankar, uppenbar det sig
att du var redan vunnen, och valde att vara med mig

om jag ska blicka framåt, och förtälja vad ögonen ser
står vi bredvid varandra, och lovordar inför alla er
du utstrålar en skönhet, som sprider ljus omkring
stunden kort därefter, bär vi varsin ring

om du någon gång är nere, och livet ditt känns tungt
ska jag hålla dig intill mig, så att du kan andas lugnt
om du någon gång är ensam, känn dig aldrig svag
för att jag finns alltid med dig, såväl natt som dag

när vi sedan åldras, och efter en tid blir flera
ska jag göra allt jag kan, för att genast agera
mina händer ska sedan, bygga oss en värld
som vi formar tillsammans, under livets långa färd

(C) Copyright Joakim Wadstedt 2015




Bunden vers (Rim) av Joakim Wadstedt
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-01 20:55



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Mjukt, fint och alldeles underbart.
2022-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Wadstedt
Joakim Wadstedt