Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns ingen ursäkt för detta flöde men det är ju Måndag morgon vilket är den enda förklaring jag kan finna på ... i februari 2013! Idag 2022 är det onsdag morgon men textflödets innebörd är dock värt att påminnas om ...


Måndag morgon ...

... alldeles för tidigt
men på tok för sent
i vanlig ordning
för att beträda 
drömmarnas rike ...

Men tidig morgon
eller sen ...

... måndagar är ju av naturen
oavsett tid på dygnet
tämligen kända
för att härbärgera blindstyren
i allmänhet
och för att vara
den absolut självklara
oturs och oskicklighetsdagen
även för alla de andra

i allra största synnerhet ...

För mig är dock måndag
en dag som alla andra
vilka jag såväl
genomlevt
som
överlevt
på såväl 
normal tid
ledig tid
som
nu mer på övertid ...

Men för säkerhets skull
och utifrån erfarenhet
av vad måndagar medföra kan
har jag med åren kommit att bli
en särskilt på just måndagar
lite mer eftertänksam
och något mer försiktig man ...

Måndag morgon
har jag därför bestämt
att för min egen och andras sinnesfrid
se som en permanent
mellantid
vilken ständigt och jämt
är inbokad för egen tid ...

Min egen stund
då jag får möjlighet
att fundera igenom
mitt i närliggande tid
passerade och förverkade liv
i allmänhet
men utifrån vilket
jag lägger upp planer och strategier
inför den kommande veckans begivenheter
i allra största och mest genomtänkta synnerhet ...

Denna måndag morgon
är precis så som måndag morgon
för mig vanligen brukar vara ...

... bortsett från 
det faktum att
dess mening och innebörd 
just denna morgon
behöver bli befäst i skriftad form
för att jag inte ska glömma bort
att måndag morgon för mig
ej skiljer sig från andra dagar ...

... Ty även om 
måndag även för mig
är den dag veckan börjar om
så är dess vanlighet
ej en självklarhet
jag tar för given
som norm
bland alla andra lagar ...

... Oavsett om
det är de som handlar om 
allt det där som livet har att bjuda på
och som tillvaron oss ständigt skänker,
eller om det rör 
de som definierar livets jävlighet ...

... vilket tyvärr 
på just en typisk måndag morgon
är det som jag idag
liksom så mången annan måndag morgon
allt för ofta tänker ...

Men om en liten stund
ska jag bege mig in i drömmarnas rike
och söka asyl från denna måndag morgon
med all dess ovisshet och annan osäkerhet ...

Tänker drömma om 
att jag snart äntligen får 
möta dig som för mig är ämnad
och att du kommer till mig
så där alldeles underbart snart
på ett rätt oväntat men välkommet sätt ...

... med typ enkelbiljett ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-02 06:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP